Vi kom förhållandevis lindrigt undan simone!

VITTSJÖ, BJÄRNUM. Nu har den värsta stormen dragit förbi, för den här gången. Enligt våra rapporter har vår bygd denna gången tack o lov klarat sig ganska bra. En hel del soptunnor har tömt ut sitt innehåll till grannar, på vägarna ses rester av stormen i form av mängder av grenar mm.

Visst kan man undra, hur svårt kan det vara att inför en väl annonserad storm plocka undan saker som kan utgöra fara för annan person eller egendom. Jag tänker på saker som lätta trädgårdsmöblemang, löst sittande skyltar, studsmattor i trädgårdar mm. Nej det är självklart inte svårt att plocka undan dessa saker men ibland saknas omdöme hos vissa personer, tyvärr. Facit, dvs morgondagen (tisdag) visar sanningen! En del husägare har nog anledning att ta sig en ”funderare” o förhoppningsvis därmed även lärdom inför nästa storm! Det handlar inte om att nästa storm kommer, utan definitivt om NÄR den kommer!

I vårt område har trots inledande text faktiskt en del vägar varit omöjliga att komma fram på. Klockan 18 körde en person in i ett kullfallet träd utmed väg 117. En allvarlig olycka kunde skett i Sjörröd då en kvinna kom körandes och ett träd föll. Tack o lov föll trädet sakta så att hon hade sinnesnärvaro nog att backa. ”Upplärda” av tidigare stormar har en hel del bilister varit utrustade med motorsågar vilket inneburit att man kunnat lösa de flesta problem.
Stormen förväntas kulminera strax före midnatt.

Vid 19-tiden var vindstyrkan uppe i 26,5 meter/sekund i vindbyarna. Redan vid 21-tiden hade vinden mojnat något och medelvinden låg på 13,5 i medel och i byvindarna 22,5 meter/sekund enligt säker rapport från meteorolog i ”närområdet”.

Några händelser i stormens spår:
16:55 Personbil kolliderar med träd som trillat över väg 21, öster om Lönsboda.
17.46: Studsmatta flyger omkring på Kometvägen i Hässleholm.
18.03: SOS Alarm får ett larm om en plåtbit på ett tak som håller på att lossna på Marknadsvägen i Glimåkra.
18.09: En plåtbit, cirka 1x1 meter, som slår på en balkong på Göingegatan, Hässleholm.
18.46: Trafikolycka mellan Glimåkra och Sibbhult. Polis, räddningstjänst och ambulans skickas till området efter larm om att bilen haft kontakt med en nerriven elledning. Det visade sig senare att personerna kunnat ta sig oskadda från platsen på egen hand.
19.49: En lastbilschaufför larmar SOS Alarm om att fordonet står still mellan två träd på Immelnvägen i höjd med Dönaberga.
20.05: SOS Alarm får ett samtal om att ett stort träd ramlat över ett hus i Glimåkra. Trädet lutar mot huset men ingen person ska ha kommit till skada.
20.53: En bilist larmar om att denne fastnat mellan två träd på väg 640 i Osby. 23.00 Promenad med hund och kamera i närområde i Västanskogen ger som första överblick att det finns en hel del skräp att plocka upp under morgondagen!

Top