VERUM RK SKÄNKTE TILL KATASTROFEN

VERUM. Röda korset och kyrkliga syföreningen kompletterar varandra i Verum. Det ena året är det syföreningen som har försäljningen och nästa år är det Röda korset. I år var det Röda koret som inbjöd till samling i församlingshemmet. Meddelande lämnades att hela behållningen från försäljningen, 11.300 kronor, skulle tillfalla det drabbade området i Filippinerna.


SPF-sångarna som underhöll i Verum och bjöd på 10 000 röda rosor!

Före auktionens början var det nomineringsmöte med Ingvar Larsson som ordförande för att utse kandidater till församlingsråd i Verum församling. Ett antal ledamöter föreslogs jämte suppleanter och förslaget lämnas vidare till valberedningen.

SPF-kören inledde samlingen med Curt Nilsson som ledare och kapellmästare och Calle Präst höll en inledande andakt inför de nära 50 besökarna. Förenklat betalningssystem provades för första gången: Köparen antecknade själv köpbelopp och betalade per bankgiro. Kontrolltalong lämnades till kassören och så var det saken ur världen!
Efter några sångnummer tog försäljningen sin början med Calle Präst som klubbförare. I sortimentet ingick det mesta som tillhör det dagliga levernet, allt från stenugnsbakat till hemmabakad ostkaka. Ständige köparen av toscakakan fick i år lämna ifrån sig fyra och en halv hundralapp för att komma åt det åtråvärda bakverket. Utbjudna alster blandades med humoristiska poänger och detta kryddade tillvaron. Vid halvtid tog Ingvar Larsson hand om klubban. Högst pris noterades för en granrisklädd julbock.

Efter dragning på lotterier avslutades samlingen med traditionella kvällspsalmen. Sånggruppen uppvaktades med var sin ros som tack och sjöng spontant ”Tio tusen röda rosor”.


Tre av besökarna vid auktionen i Verum lyssnar till budgivningen.

Top