37:e ÅRGÅNGEN AV 
HEMBYGDSBOKEN

WITTSJÖ hembygdsförenings årsbok, den 37:e årgången har kommit från tryckeriet och innehåller liksom tidigare år 176 sidor. Boken säljs vid föreningens årsmöte i församlingshemmet, Vittsjö på tisdag kväll. Från och med onsdag finns boken att köpa i Blomsteraffären, hos Röda koret samt hos styrelsens ledamöter.

 

Hembygdsföreningens årsskrift årgång 37.
Den allra första årgången kom ut 1978 och innehållet var delvis baserat på historiska händelser samt årsredogörelse under 1977. Denna första skrift var på 32 sidor. Efter hand utökades antalet sidor samt bredare innehåll.
Den mest omfattande volymen innehöll 216 sidor i årgång 35. Från starten till årgång 32 var det Ebbe Persson som hade huvudansvaret för skrift tillsammans med ett par medarbetare. Sedan årgång 33 har det varit Ewa Wendt som haft huvudansvaret. Medarbetare i redaktionen har varit Karl-Eve Lunnergård och Ebbe Persson.

Av olika anledningar har kommittén känt tiden vara inne att lämna sina uppdrag. Karl- Eve Lunnergård avsade sig uppdraget redan under hösten då han märkte att hans krafter inte räckte till då hans sjukdom påverkade.
Årets skrift innehåller 35 rubriker inklusive bildbilaga i färg. Samtliga artiklar har mer eller mindre anknytning till händelser och berättelser om bygden.
Samtliga i kommittén har ansett det varit ett intressant och stimulerade arbete men trots detta och andra omständigheter har gjort att en ny kommitté kommer att väljas på årsmötet.

Top