CARINA FRIDOLIN BERÄTTADE OM LIVSÖDE ”det KUNDE VARIT VÄRRE”!

VITTSJÖ. Efter hand som människor strömmade till församlingshemmet bars det in extra bord och stolar. Det var intresset för Carina Fridolin Månssons livsberättelse som drog folk till samlingssalen. Det var ett liv följt av sjukdomar som präglade hela hennes liv som hon berättade om.

Carina Fridolin Månsson blev tackad med tulpaner efter en gripande livsberättelse.

Redan då den första sjukdomsbilden inträffade för drygt 20 år sedan efterlyste hon läkarnas kompetens då Carina konstaterade att kropp och själv hörde samman medan läkarna nonchalerade detta. Under en sjukdomsperiod började hon delvis studera vidare. Den ena sjukdomen efter den andra förföljde Carina.
Hon flyttade till Vittsjö där hon övertog sin fader herrekipering men en dag slog sjukdomen åter till. Då var det en hjärninfarkt som slog ut Carina samtidigt som ryggproblem uppstod, troligen en följd av infarkten. Hon försökte fortsätta sin invalda bana men det ena efter det andra drabbade.

-Det var ett smärtsamt beslut att avyttra min faders herrekipering, sade Carina.
Det fanns ingen återvändo då hon åter drabbades och blev sjukpensionär vid tämligen ung ålder. Hon kom hem i rullstol på sin egen födelsedag. Genom envishet kastade hon efter hand en krycka och sen den andra. Slutligen rullades rullstolen till en undanskymd plats.
Om hur illa Carina har drabbats, säger hon som så att ”det kunde varit värre”! Hennes barndoms tro har gett henne glädje att leva vidare och med tillfredsställelse kan hon nu tämligen obehindrad resa och hälsa på sina barnbarn.

Top