Två Temadagar i följd!

VITTSJÖ, BJÄRNUM. Två Temadagar i följd. Ja, först Alla Hjärtans dag och dagen efter är det Internationella Barncancerdagen!

”Alla hjärtans dag” är en av de mest uppmärksammade temadagarna i Sverige. Dagen har faktiskt firats i romantikens och kärlekens tecken varje år ända sedan medeltiden och infaller alltid den 14 februari.
Firandet av alla hjärtans dag i Sverige började först under 1960-talet men det var först under under 1990-talet som temadagen fick sin plats i den så kallade temakalendern. Redan 1956 försökte Nordiska Kompaniet importera seden från Amerika till Sverige men det tog tid innan firandet blev mer än det hjärtformade gelégodiset. Idag firas alla hjärtans dag av de flesta och uppmärksammas även av många butiker.

I morgon, lördag infaller en annan stor Temadag. Det är Internationella Barncancerdagen. Den infaller alltid den 15 februari, en dag som verkligen är värd att på något vis uppmärksammas. Ett bra sätt är är att skänka en slant. Besök gärna Barcancerfondens hemsida (klicka här). Här kan du direkt skänka en slant.

Naturligtvis kan du även skänka pengar via Cancerhjälpens BG 900-4375 eller sätta in en summa på Lions Club Vittsjö-Bjärnum Bg 710-7907 (märk insättningen med Barncancerfonden).

Top