I fäders spår för framtids segrar

MORA. Så var det dags igen, klockan var 06.50 denna måndagen den 24 februari 2014, då stod åter LES (Lars Eric Svensson) från Korsahåla redo att ta sig ann de 90 km från Berga by till Mora. Han var dock inte ensam, av de 8000 anmälda kom 6598 till start till Öppet spår.


Kl 07.00 gav sig åkare från Försvarsmakten sig iväg ut i spåren och 5 minuter senare var det veteranernas tur och någon minut senare gav sig övriga deltagare iväg. En av dessa var LES lillasyster Anita Svensson som körde för Simlångsdalens IF.
Det blåste kraftigt och gav åkarna förlig vind till Mångsbodarna, spåren var fullt godkända, bitvis bra och LES hade lyckats få till vallningen på sina skidor. Termometern visade +3 denna morgon och så förhöll det sig i stort sett hela dagen. Plusgrader betyder i regel töväder så för många av deltagarna blev det mer eller mindre blöta skor och strumpor.

Man kan säga att jag följde med på resan på två mobila sätt. En bil och en telefon (mobil sådan)
Förutom det som bjöds vid kontrollstationerna så kunde LES även välja på det som fanns i ryggsäcken jag hade med mig där vi möttes längs spåret. Den var laddad med leverpastejmackor med gurka, mazariner, choklad, energidryck, chokladdryck och coca-cola.

När LES passerade under målporten i Mora för 47:e gången hade han varit ute i spåret 9 timmar 22 minuter 44 sekunder. Systern Anita passerade målgången för 24:e gången på tiden 11 timmar 18 minuter 17 sekunder.

Efter en välbehövlig vila på ett av hotellen i Mora styrde vi kosan hemåt till Vittsjö dagen efter.
Om allt går som det är tänkt så kommer LES återigen att stå redo i spåren den 2 mars 2015 för att ta sig ann ännu ett Öppet spår och sitt 48:e lopp.

Top