Hela kyrkan sjunger

VERUM. Sångkvällar med körsånger, solosånger, allsånger och önskepsalmer har blivit en tradition i vår Vittsjö församling. Torsdagen den 6/3 var det Verums tur.

En varm och familjär miljö inne i Verums församlingshem mötte dem som kom för att lyssna och delta i hela kyrkan sjunger. Långbord var dukade och kyrkokören under ledning av Mats Lunnergård på plats.

En av värdarna för kvällen, Ingvar Larsson, hälsade välkommen och sedan inledde kören med Herren din Gud går före dig. Då det var dags för församlingen att välja önskepsalm var buden många men första psalmen blev nr 13 ”Min Gud när jag betänker” utöver denna valdes 231 ”Oändlig nåd”, 197 ”Den bida vår är inne” samt 89 ” Se jag vill bära ditt budskap herre”.
Utöver psalmsång fick församlingen också höra flera solon.

Innan fikapausen sjöng Mats Lunnergård såväl tillsammans med Karin Johansson som med Sam Larsson dessutom bjöd han på ett pianostycke ur Chess och då såg man många i publiken blunda och njuta.
Som alltid i Verum bjuds man på fantastisk fika och så även denna kväll, då ges man också en chans att prata lite.

Då pausen var slut inleddes andra halvan av sångkvällen med skönsång av ytterligare tre solister, Kerstin Sturesson, Therese Sturesson och Eva Pettersson. Carl-Olof Danielsson höll en kort andakt och kören avslutade med Velsignelsen, ett stycke på norska. Innan vi så avslutade kvällen sjöngs gemensamt Dagen är slut som enligt programmet var det absolut sista men en av värdarna för kvällen passade på att då han delade ut rosor och tackade de medverkande att önska ytterligare en psalm. O store Gud med spontan stämsång blev ett mäktigt och fint avslut på en kväll i värme och gemenskap.

Top