FRISÖR MED KLIPPT HUMOR

VITTSJÖ. Det kan hända en hel del ” I huvudet på en frisör”. Det berättade frisör Maj-Greth Helberg om vid sopplunchen i församlingshemmet. Det var torsdag och givetvis serverade det ärtsoppa samt kaffe och kaka. Före och efter soppan var det Kerstin Sturesson som underhöll med sång.

Maj- Greth Helberg med blommor efter sitt trevliga föredrag.

En frisör sysslar som bekant mest med det som är ovanpå huvudet men i yrkesverksamheten fastnar det en del inne i huvudet. Det var detta som Maj-Greth Helberg berättade om under sitt humoristiska anförande. Frisören kommer från Bjärnum, arbetar i Markaryd och är bosatt i Emmaljunga.

Maj- Greth har arbetar som frisör i 40 år och under denna tid har det blivit många bekantskaper och vänner bland kunderna. Visserligen ser hon sig själv i spegeln mer än andra människor gör men hon ser också spegelbilden av kunden. Frisöryrket dör aldrig ut då arbetsmaterialet ständigt växer till och det gör yrket intressant! Hembesöken hos kunder som har svårighet att ta sig till frisörstolen gör yrket många gånger extra spännande.
Hela föredraget var blandat med humor av ena eller andra slaget, från en sur tioåring som vägrade att låta kalufsen falla till uppskattande vänner. Calle Präst tolkade det intressanta föredraget och lämnade blommor samt avslutade med andakt.
Nästa sopplunch blir den 10 april då Verumsflickorna Siv och Sofia ansvarar för programmet.

Top