ÅRSMÖTE MED VITTSJÖ-BJÄRNUM TEATERFÖRENING

VITTSJÖ/BJÄRNUM. Tisdagen den 18/3 avhöll Vittsjö-Bjärnum Teaterförening sitt årsmöte i Linden, Vittsjö. Det var 23 medlemmar som hörsammat kallelsen. Till att leda förhandlingarna valdes Arne Hallenborg.

Verksamhetsberättelsen för år 2013 visar på en hög aktivitetsgrad i föreningen. Styrelsen har haft 9 möten förutom årsmötet. Ett 90-tal medlemmar har varit anslutna till föreningen. Medlemsavgiften är 120 kronor. För familjemedlem därutöver är den 80 kronor.

Vid utbudsdagarna och Skånes Riksteaters möten har ordföranden Anita Tidblad medverkat flitigt. Föreningen medverkade vid ”Vittsjödagarna” och ”Julmarknaden” i Medborgarhuset.
Den 14 december, vid tåginvigningen, uppträdde medlemmar från teaterföreningen i en klädsel från förra sekelskiftet för att minnas tåginvigningen för 100 år sedan.
Föreningens revisorer vitsordar att verksamheten utvisar ett strålande resultat och att föreningen har en god ekonomi.

Årets teaterföreställningar har varit:
Vuxenteater - ”Limpan” med Johannes Brost och ”Älskade Elvis” med Panikteatern.
Barnteater:  Gycklarföreställnigen vid Vittsjödagen, ”Abellis Magiska Teater” och familjeföreställningen ”Håll i Hatten”.
Biljetter till föreställningarna har sålts via Internet, Anita Tidblad och Mona Svensson och vid entrén i Allaktivitetshuset.
Föreningens barnföreställningar är mycket uppskattade liksom alla arrangemangen för barn som man genomför vid ”Vittsjödagarna” och ”Julmarknaden”.
När det gäller vuxenteatern har man haft många fler besökare, vilket känns som en framgång för föreningen. Teaterresan till Malmö Opera med föreställningen ”Miss Saigon” blev en mycket lyckad utfärd.

Föreningens sekreterare Ulla Carlstöm läste ett par väl kända dikter av Fröding. Det var med stor skådespelartalang dikterna framfördes.  
Vittsjöfonden överlämnade ett bidrag på 4000 kronor till föreningen. Ett bidrag som kommer väl till pass. Det var Sten Telander som representerade fonden och överlämnade kuvertet.

Den avgående styrelsen tackar alla som på olika sätt medverkat under det gångna året och uttalar förhoppningen att det kommande spelåret skall locka lika många besökare till de olika arrangemangen.

 

Top