JERRY BERNTSSON UTSEDD TILL ÅRETS EMMALJUNGABO

EMMALJUNGA. För allra första gången utsågs ”Årets Emmaljungabo” i just Emmaljunga. Det var den bekante brunnsborraren Jerry Berntsson som blev den förste att ta emot detta certifikat från Emmaljunga Byalag. Motiveringen var att ”han visat stort engagemang för Emmaljunga och bidragit till ortens försköning på flera olika sätt”.

Jerry Berntsson blev den förste som utnämnts till Årets Emmaljungabo. Certifikat, blommor och dekal var det synliga beviset.


Firande av vårens ankomst till Emmaljunga började traditionsenligt med fackeltåg som startade från skulpturen Emma Ljung intill väg 117. Vid framkomsten till idrottsplatsen tändes bålet då de många facklorna kastades i den hopsamlade rishögen.

Hembygdsföreningens sånggrupp sjöng och välkomnade våren med bland annat Vintern rasat, och Det våras. Naturligtvis sjöngs det även om Jungfrun på Jungfrusund. Speaker var Viveca Johansson och certifikatet till årets Emmaljungabo överlämnades av byalagets ordförande Egon Johansson.
I klubbstugan var det försäljning av fika samt korv som grillades utomhus. För de yngsta deltagarna var det bollspel mot poängtavla.

Efter sångframträdande blev det ett leve för den grönskande omgivningen och som sig bör avslutades det officiella firandet med Nationalsången.

Fackeltåget från Emma Ljung anländer till idrottsplatsen.
Top