VALBORGSMÄSSOFIRANDET PÅ SKANSEN BLEV EN LYCKTRÄFF.

VITTSJÖ. Wittsjö Hembygdsförening bjöd som vanligt Vittsjöborna med gäster och bekanta att fira Valborgmässoafton på Skansen i Vittsjö. Det var många som hörsammat inbjudan.

Programmet började, som vanligt, med Bjärnums manskör. De bjöd oss på ett knippe vårvisor och fyndiga skämt däremellan. Det är en bråd dag herrarna i kören har att genomföra med besök på Skansenhemmet, Skansen och därefter åter till Bjärnum för att glädja även de hemmavarande på sin körsång.

Kommunalrådet Lena Wallentheim tog över efter att herrarna avtågat. Talet hon höll blev en hyllning till våren och den sommartid som följer därefter. Man förstår att Lena verkligen acklimatiserat sig i vår vackra bygd. Hyllningen till den och våren var påtaglig – ja verkligen riktigt lyrisk. En röd ros, som tack till en stilig kvinna kan aldrig vara fel om än den, som i det här fallet, även är signifikativ för något annat också.

Gruppen programmakaren kallar ”Tre flickor” består av Viktoria Anglefalk, Tindra Dahlberg och Nellie Larsson.
De spelar i tur och ordning flöjt, keyboard och gitarr och det gör de med bravur. De bildade en riktigt driven liten musiktrio. Populariteten bland publiken gick inte att ta miste på. Applåderna var ljudliga och långa. Vi får antagligen höra mer av dem.

Under programmet brann som vanligt en värmande brasa väl övervakad av medlemmar i vår frivilliga brandkår.
Till sist fick vi så se det som speciellt den unga publiken längtar efter - fyrverkeriet. Omkring klockan nio brakade det loss.

 

Top