500 golfare besöker Vittsjö

VITTSJÖ. Det fanns golfskolor på flera av de stora välkända golfklubbarna och när jag bestämde mig för att det skall vi ha även på Wittsjö Golfklubb var det inte många som trodde det var möjligt berättar Lars Jagetun, Wittsjö Golfklubbs Pro. Idag 21 år senare är det Sveriges främsta golfskola med runt 500 deltagare varje säsong!


På varje skola, som är på 3 dagar, finns plats för max 40 deltagare. Här får deltagaren instruktioner, individuell träning och för den som vill även personlig instruktör med sig på banan. (klicka på bilden för mer info)

Hit kommer golfare från hela Sverige, oftast med handicap mellan 15-30 och fördelningen är ungefär hälften återkommande elever och hälften helt nya. Skolan leds av PGA-pro Lars Jagetun som tillsammans med övriga fyra duktiga instruktörer är en del av framgångskonceptet.

Gudrun och Claes Bankvall från Borås är återkommande elever som avnjöt Golfkrogens lunch tillsammans med Eva Öfverberg och Gudrun Knutsson ifrån Kullabygden.

Paret Bankvall kunde även rekommendera ett besök på Sjöstugan i Vittsjö men annars var det mest golf man hann med. En av fördelarna med att gå på golfskola är att det blir en intensiv träning för att förbättra sitt spel inför säsongen berättade Eva och Gudrun som även skickade en eloge till de trevliga och duktiga instruktörerna. Samtliga tyckte att hela skolan är en prisvärd och trevlig utbildning väl värd att rekommendera.


Pensionat Furuliden och Ubbalts Gårdshotell har ett samarbete med Lars för att ge golfskolans deltagare en så bra upplevelse som möjligt. Amanda på Furuliden berättar att detta innebär otroligt mycket för verksamheten med över 1000 gästnätter per år som bokas i samarbete med golfklubben. Topparna är under våren och försommaren samt september och oktober. Dessa perioder behöver man oftast extraanställa personal för att hinna med.

Även under sommarmånaderna kommer många golfare och stannar några nätter och njuter av Vittsjöbygdens vackra natur, det är bl.a elever från Golfskolan som återvänder med goda vänner, dam- och herrgäng som bokar för att tillsammans ha roligt på- och utanför golfbanan. När vi får bokningar av större sällskap brukar vi arrangera grillkvällar eller hyra in en trubadur som underhåller fortsätter Amanda

Wittsjö Golfklubb har under året olika aktiviteter som hjälper till att marknadsföra kommunen i allmänhet och Vittsjö i synnerhet. En av flera attraktioner som lockar besöksturismen till Vittsjö och på det viset gynnar bygden på olika sätt.

Öppet hus 4 Maj
Den som är nyfiken på golf kan passa på att besöka golfklubben imorgon den 4 Maj då man har öppet hus hela dagen. Varför inte göra en utflykt och prova på att slå några bollar – det kostar inget! (Läs mer här)
En liten varning skall ändå inflikas – det kan bli en trevlig vana !

Fore !

Top