SNAPPHANAR FICK VÄGLEDNING HUR MAN FÄRDAS 3800 KM PÅ VOLGA.

VITTSJÖ. Månadsmötet med SPF Snapphanen, på onsdagen, inleddes med en charmerande uppvisning i konsten att vilja dansa. Ett flertal damer och en man visade vad de lärt sig under våren. Vad dansen kallades undgick mig. Att det kan vara ett nyttigt alternativ till promenad eller cykelfärder är klart.


Det var en uppskattad förevisning av en rolig form av motion.

Kerstin Thånell, Snapphanens ordförande, tipsade oss hur man gör för att färdas 3800 km i världens största land. Receptet är enkelt: man beger sig till Helsingfors, och därefter till Moskva. Det senare per tåg. Därefter är det båt på floden Volga som gäller. Ett galleri av bilder från resan visade hur mycket vackert och annorlunda landet bjuder. Även om Putin trasslar till det just nu i Ryssland och Lenin, med hjälp av Stalin, gjorde det tidigare så övertygade Kerstin oss alla om vilka otroliga scenerier Ryssland har att erbjuda som ett gammalt och hedervärt kulturland. Väl värt ett besök. Vi som är lite äldre, och meddelats en del kunskap om hur det gamla kejserliga Ryssland formades av överdådet, förstår vilka fantastiska skatter och synintryck det utdöda tsardömet har lämnat efter sig. Ett tips för en givande resa i kulturens skugga.

Utöver detta fick vi en orientering om vad medlemskapet i SPF Snapphanen erbjuder även under sommaren. Ett antal utflykter och evenemang erbjuds. Tillfälle gavs att teckna sig för deltagande. Missade man detta på mötet så är det helt okay. Kontakta bara någon i styrelsen för information om vad som tilldrar sig. Tveka inte - ring om du är ledig och känner att du vill delta.

Bild.Anne-Marie Ström och Kerstin Thånell
i informationstagen.

 

Top