EMMALJUNGATJEJ LANDETS BÄSTA FLORIST.

VITTSJÖ. Vi läser i Kristianstadsbladet att Elin Jacobsson, med rötterna i Emmaljunga, har utnämnts till landets bästa florist. Inte bara det – hon får även tävla om att bli världsmästare i sitt yrke. Det sker i Yrkes-VM i oktober 2015 i Sao Paulo i Brasilien.

Tävlingen genomfördes under en mässa i Umeå. Det var 26 olika yrkeskategorier med cirka 150 tävlande. Alla unga runt 20 år. Vinnarna i de olika yrkeskategorierna får alla vara med i Yrkes-VM i Sao Paulo.
Fram till dess fortsätter Elin sitt jobb i affären Mats-Ola Anderssons blommor i Kristianstad, där hon även bor tillsammans med sin flickvän.

Elin kommer från Emmaljunga där föräldrarna bor kvar. Vid sidan om sitt yrke är hon aktiv i olika sporter - mest innebandy. Vad det gäller övriga intressen säger Elin att det är nog ”allt blandat”. Ett vitt begrepp, vilket vittnar om ett rörligt och intresserat intellekt.

De framtida planerna kretsar mest runt jobbet. Det kan man väl förstå. Yrkesvalet verkar ju vara mitt i prick. Man kan inte sikta på och även ges möjligheten att bli världsmästare om man inte gillar sitt yrkesval.

Vi på sajten www.vittsjobjarnum.nu önskar Elin lycka till. Vi tror också att vi då även gör oss till tolk för alla invånarna i Emmaljunga, Vittsjö och Bjärnum.

 

Top