VITTSJÖDAGEN ÄR HEMVÄNDARNAS DAG.

VITTSJÖ. Att Vittsjödagen är hemvändarnas dag stod för mig fullständigt klart när jag ofta kunde höra hälsningsfraser som ”Nä´ men hej – vad kul – att Du är hemma och hälsar på”?

Så lät det lite var stans i Vittsjö. Det är troligen väldigt många tidigare vittsjöbor som gärna återvänder på just Vittsjödagen. Inte minst gäller det vår unge partiledare Gustav Fridolin en hemvändare och riktig vittsjöbo sedan två generationer.
 Exemplen kan säkerligen mångfaldigas. För min del hade jag besök av min son och sonson. Jag kunde då konstatera att mitt påstående är ofta använt. Ett flertal klasskompisar och andra vänner till sonen kunde noteras. De passar nog på att hälsa på en sådan här dag då chansen att även stöta på andra gamla vänner är stor. Just idag är det säkert många minnen som återuppväcks.

Apropå Gustavs tal så kändes det som att det nästan var samma tal som förra året. Den största skillnaden, uppfattade jag, ligger i det han kallade supervalåret.
Semantiken är ändå, trots supervalår eller inte, viktig vid muntliga politiska meddelanden. Jag uppfattade faktiskt att han inte kan skilja på verbet ”att uppleva” och substantivet ”upplevelse”. Fast under ett valår är det måhända korrekt att inte förstå allt korrekt.

Top