Traditionsenlig metartävling i Hårsjö

HÅRSJÖ. Som vanligt, första söndagen efter midsommar var det dags för metartävling i Hårsjö. I år var det ett tjugotal som trotsade regnskurarna för att under två timmar försöka meta upp så mycket fisk som möjligt. Det var den största sammanlagda vikten som var avgörande. Taktiken varierade, vissa satsade på att fånga så många som möjligt. Andra satsade på så stora fiskar som möjligt.

Klockan 16 var det dags för invägning av fångsten. Snacket gick, ryktet att en fiskare fångat sutare och stor brax. Så småningom kom han, Jonas Roskvist från Tyringe.

Mycket riktigt, här fanns stora fiskar och vågen stannade på 1824 gram. Jonas vann med nästan ett halvt kilos marginal. Han blev därmed först ut att välja pris från det fina prisbordet.
Metartävlingen i Hårsjö har lång tradition. Hur lång vet Petra Henriksson inte riktigt. Innan jag o min man Joakim tog över tävlingen var det Marianne och Bengt Svensson som under många år höll i det hela. Kul att det trots det lite luriga vädret kom så många, avslutar Petra.

Här följer några bilder från dagens fiske.

Knut Hansson från Bjärnum har varit med i flera år

Sten Jönsson sätter på ny mask på kroken

LES fanns på plats

Britta bjöd på fika, jordgubbar och trevlig pratstund

Prisutdelning

Segraren Jonas Roskvist väljer sitt pris

Top