Peps Blodsband gör braksuccé, O´boy, O´boy!

VITTSJÖ. Nu har de tio musikkvällarna, som egentligen blev elva, fast de bara är tio, startat. Peps ”fuskstartade” ju på lördagen med en ”hemlig” spelning enbart för oss Vittsjöbor, nr elva, således, eller nummer ett, eller nummer noll.

Att även söndagens spelning blev en stor succé går inte att ta miste på. På pricken klockan nio kom Peps upp på scenen. Med sig hade han sina trogna Stefan Sandberg, gitarr, Tommy Berndtsson, klaviaturer, Mikael Fahleryd, bas och vid trummorna Bosse Skoglund. Det var en allt igenom scensäker Peps som till publikens förtjusning direkt drog igång med sina kända låtar.  Att den gode Peps var i sitt esse gick inte att ta miste på. Publiken, som inte alls till bestod av gamla stofiler som jag räknar mig till, utan till stor del av unga musikälskande ungdomar, bara njöt.

Ungdomar från Kristianstad och Bjärlöv kom för att lyssna till sin fan

Bengt Gråberg, nyinflyttad Vittsjöbo gläds åt vad som händer i bygden

Lilla Aminda, två månader, åkte med mamma Elin o pappa Micke från Lunnahöja till Vittsjö för att lyssna på Peps Persson

Jag tror de skulle stanna hela natten för att lyssna till blues och reggae. Nu hade de ju ”kungen” mitt på på scenen.

Jag fick en intervju med han som ligger bakom ”Stickspåret”, Lars ”Linkan” Lindkvist. -”Detta har startat hur bra som helst, två kvällar med helt utsålt, kunde inte varit bättre. Förmodligen vet Peps inte riktigt hur stor förebild han är för det musikaliska Sverige av idag. Han är förebild för väldigt många nu aktiva musiker. Peps är den som påverkat och introducerat hela Sverige vad gäller Blues och Raggie. Den noggrannhet som Peps utstrålar har även den påverkat många svenska musiker i positiv riktning, avslutar ”Linkan”.

Jag kan inte utan att beundra trummisen Bosse Skoglund, som inte ser ut att ha åldrats över huvud taget. Trots att han närmar sig åttio (!) spelar han med samma skicklighet, glöd och enorma inlevelse som han alltid gjort och bjuder dessutom på sina solon till publikens vilda förtjusning.

Danne Stråhed

I kulisserna hittade jag bland annat Danne Stråhed, som stod och lyssnade och helnjöt av att vännen Peps åter är på scenen.

Så där lite efteråt pratade jag med ”Linkan”, -du, kan det bli mer av detta i Vittsjö? Kanske inte helt omöjligt, vi kan väl höras av, vi har varandras mailadresser, var det svar jag fick!
Som sagt, ännu återstår nio formidabla musikkvällar i Godsmagasinet. Vi skall kanske ha klart för oss att dessa musikaftnar är helt och hållet tillkomna genom det kontaktnät Peps och ”Linkan” skapat under åren. Det är nämligen vid samtliga tillfällen världsartister som kommer till lilla Vittsjö under sensommaren, O`boy”!

Här följer fler bilder;

 

 

 

Top