Bjärnums centrala delar blir en prydnad för byn

BJÄRNUM. Det pågår arbeten i de centrala delarna av Bjärnum. Bland annat så gör man om vid torget mitt i byn. Dessutom har man just avslutat arbetena vid järnvägsparken. Sedan tidigare har man även gjort det fint vid järnvägsstationen.



Vid torget träffade jag Lars- Ola Thurn. Hans företag arbetar just nu för TA Mark och Anläggning och håller för fullt på med att anlägga gräsytor. Lars- Ola berättar att den gamla dammen kommer också att få en upp fräschning. Vid den nedre delen, den som gränsar mot Hantverksgatan, kommer vi att anlägga parkeringsytor.

Då vi står och pratar säger Lars-Ola spontant, tänk så många affärer och så mycket liv det finns i Bjärnum. Vi tittar oss runt och visst har han rätt, det är lätt att missa allt som faktiskt finns i de centrala delarna av byn. Pricken vore om gamla postlokalen och utrymmet där det tidigare fanns en Matöppet-affär också fann nya näringsidkare. Det kommer att bli jättefint då allt är klart, avslutar Lars- Ola.

Vid järnvägsparken träffar jag André Thurban och Tommy Nilsson, båda arbetar vid FASAB.

Du hade tur som kom just nu, vi är nämligen klara med arbetet, säger André. Visst har det blivit fint! Kommer du ihåg hur det såg ut tidigare?

Nu har vi gjort trevliga gångar, planterat växter, vänta bara tills gräset har etablerat sig. Scenen är också prydlig nu och visst är den nya fontänen stilig i sin renhet. Vore kul att se hur belysningen ser ut då det blir mörkt, säger Tommy.

Vi kommer dock att justera just fontänen. Det har visat sig att då det blåser hamnar en del av vattnet utanför återcirkulationen, men det är det enda som återstår, allt annat är nu klart, avslutar Tommy.

Nu får vi hoppas att den fina parken, med scenen kommer till användning. När kommer första musikkvällen, undrar vi alla tre!

Ytorna vid järnvägsstationen är klara sedan tidigare

Top