RESTAURANGCHEF GRÄDDAR VÅFFLOR PÅ SJÖSTUGAN

VITTSJÖ. Från restaurangchef på sydliga Maldiverna till kökschef på sommarcaféet Sjöstugan i Vittsjö är den kortfattade identifieringen av arrendator på Sjöstugans sommarcafé vid Vittsjöns strand, Oskar Andreasson. Sedan öppnandet på Valborgsmässoafton och fram till hösten är det han som välkomnar till det anrika caféet.

Oskar Andreasson välkomnar alla besökare till Sjöstugan.

Sjöstugan uppfördes 1896 i samband med järnvägens ankomst till Vittsjö. Café öppnades 1925 och fick då namnet Sjöstugan. Denna verksamhet fortsatte fram på 1950-talet då verksamheten upphörde. I slutet på 1950-talet återupptogs verksamheten ett par år. År 1973 bildades Sjöstugan AB. Vattenskidklubben köpte Sjöstugan 1989 och caféverksamheten återupptogs samma år. Under de gångna åren har det varit flera arrendatorer till caféet och nu är det alltså Oskar Andreasson som driver verksamheten.

Oskar Andreasson är född i Malmö men på moderssidan härstammar han från Vittsjö. Vistelsen på Maldiverna var inte vad han väntat sig, socialt sett och beslutet var inte svårt då en arrendator söktes till Sjöstugans café och han tackade omgående ja till förfrågan.
Oskar har en gedigen bakgrund inom restaurangbranschen och var inte främmande som arrendator till caféet. Båda föräldrarna är delaktiga i verksamheten och dessutom finns tillfällig hjälp att anlita. För tillfället finns också en anställt på fiket.

Oskar tillsammans med våffeljärnen som väntar på sin smet.

Utbudet i sortimentet består av våfflor och smörgåsar med lämplig dryck. Naturligtvis finns det en glasskiosk och den som är sugen på popcorn kan få sitt lystmäte stillat. Det finns sex våffeljärn som ständigt är redo för grillning av våfflor.

Utöver bygdens befolkning kommer skilda sällskap, bland annat flera motorcykelklubbar som kommer för att njuta av det som bjuds och därtill en skön utsikt över Vittsjön där det kan finnas tillfälle att se skidåkare som mer eller mindre lyckat glider fram på sjöytan.

I lokalerna finns både foton och målningar som berör den kända kulturorten!

I serveringslokalen finns ständigt levande ljus som höjer gemytet. I bakgrunden syns anläggningen för framställande av popcorn.

 

Top