SJÖSTUGAN – SÅNG, SPEL OCH TRIVSEL

VITTSJÖ. Femdygnsprognosen för dagen förespådde lite sol och något varmare. Det höll.  Även de två musikanterna höll, som väntat. Musikanterna var förstås Mats och Sam.

Allas vår Kalle Präst hälsade välkommen och gav sitt prästerliga beskydd åt tillställningen.
Den första låten vi fick höra var ”Nu är det härligt att leva”. Så sant som det blev sjunget. Det är med mycken lyrisk känsla man avnjuter väl framförd musik vid en sjökant. Det var cirka sextio personer, som kommit för att uppleva en stund med musik i en inte helt sommarvarm kväll. Solen var dock nådig denna tisdagskväll och värmde mellan molntapparna.

Den kristna anknytningen gjorde att den mesta musiken, helt naturligt, hade en sakral touch.

Eftersom det finns så mycket vacker musik i den genren så kändes det både bra och rofyllt att lyssna till välkända melodier och att även bjudas in att delta med sång i musicerandet. Det var väl framförda arrangemang som bjöds. Tack och på återseende.

Här följer en liten förannonsering av kända musikkvällar i Vittsjö by under sommaren: 
Söndagen den 13 juli är det Allsång vid Sjöstugan kl. 15.00. Det är Hembygdsföreningen som arrangerar och föreningens kör som deltar; Lördagen den 26 juli anordnar Vittsjö Turistförening en danskväll på Campingen. Även där är det fråga om verklig närhet till sjökanten. Bror Öhgens Kapell står för musiken;
 Onsdagen den 6 augusti genomför Vittsjös Kristna Samrådsgrupp ett sångarrangemang vid Sjöstugan där  Dan Inge Olsson deltar.

Top