Allsång på Sjöstugan

VITTSJÖ. Det ljöd ljuva toner från Sjöstugan under söndagseftermiddagen. Det var hembygdsföreningen som arrangerade sin årliga "Allsång på Sjöstugan". Vilken gång i ordningen föreningen arrangerar allsång på Sjöstugan var inte ens Ebbe Persson säker på, det är säkert minst tio år, trodde Ebbe. Trots det regniga vädret var i stort sett hela uteplatsen fylld av sångglada gäster.

Dagens allsångsledare var Sten Thelander som hade god hjälp av ett drygt tiotal medlemmar ur hembygdsföreningens sånggrupp.

Publiken kom att bjudas på flera kända allsångsvisor, många av Evert Taube. Faktiskt var det så, att då "-jag tror, jag tror på sommaren" ljöd ut över Sjöstugans fantastiskt vackra omgivning, så började regnet så smått att avta.

På plats fanns även en gästartist, Bengt Oscarsson, från Våxtorp. Under "Bengt-Oscars" ledning fortsatte allsången, -kanske var det några som nöjde sig med att enbart lyssna till denne välsjungande före detta smålänning.

Bengt-Oscar fortsatte allsången på det redan inslagna temat med kända visor. Han sjöng bland annat "När en flicka talar skånska", av Danne Stråhed, för att fortsätta med Mikael Wiehes "Det här är ditt land". Bengt-Oskars framförande av Gustav Frödings "Strövlåg i hembygden", var superbt, vilken känsla, så vackert. Han avslutade därefter med Thomas Ledins vackra sång "Sommaren är kort".
Allsången fortsatte sedan ett tag till med Sten Thelander som allsångsledare. Det gick inte att ta miste på att publiken hade det trevligt.

Skön musik, underbar omgivning vid Sjöstugan, gott kaffe och goda våfflor, vad mer kan man begära en högsommareftermiddag som denna.

Möjligen skulle det kanske vara lite sol, fast å andra sidan behövde vi säkert det regn som föll.

Top