GUSTAV FRIDOLIN VAR STORMÄSTARE I JEOPARDY

VITTSJÖ. Redan 1995, alltså för snart 20 år sedan var Gustav Fridolin rubrikens namn då han redan då blev känd i hela Sverige. Det var när han kom till finalen i Ungdomens Jeopardy och var ytterst nära segern även i finalen. 23 900 kronor hade med sig hem och hälften av denna summa bjöd han klassen på en skolresa.

Gustav Fridolin vid ett av sina många återbesök i Vittsjö.

Den första uttagningen till den landsomfattande tävlingen skedde i skolan där Gustav segrade med ganska bred marginal. Därmed var resan bokad till Stockholm. Gustav berättade då om sina upplevelser i TV-huset där Magnus Härenstam mötte upp där han med sitt humoristiska sätt “knuffade” till Gustav så han åkte in i väggen. Allt för att lätta upp stämningen hos ungdomarna i femte årskurs.

Den andra hälften av prissumman använde Gustav till att köpa en dator. Dagen närmade sig då de tre stormästarna skulle mötas i finalen. Det var nog inte enbart Gustavs klasskamraten som höll tummarna väl inklämda i handen. I Gustavs stora bekantskapskrets var det säkert många som klämde in tummarna.
I finalen lyckades inte Gustav helt att klå sina två medtävlande men på andra plats kom han och och fick ett TV-spel med sig hem utöver de 23 900 kronorna som han redan kammat hem.
Gustav har fortsatt att klättra uppåt och utan tvekan är det Vittsjö bästa ambassadör på riksplanet. Han försummar inte, när tillfälle ges att tala om Vittsjö som sin hemtrakt. Tack Gustav och god fortsättning.

Top