MUSIK I SOMMARKVÄLL VID SJÖSTUGAN

VITTSJÖ. Öppna munnen och sjung med, öppna inte enbart för att stoppa in en bit av våfflan. Detta uppmanade sångarpastorn från Sösdala, Dan- inge Olsson då han gästade Sjöstugans café med ”Musik i sommarkväll” med Kristna samrådsgruppen som arrangör.

Sångarpastorn Dan- Inge Olsson som lovsjöng sommaren vi Sjöstugan.

Denna gång kom Dan- Inge också i sällskap med skinande solen på himlavalvet. Några gånger under tidigare år har det varit regnväder varför Dan- Inge själv fått lysa upp med sitt inbyggda solsken.

Sång- och musikstunden inleddes med O store Gud och följdes strax av Det stod en blomma, denna gång vid Vittsjöns strand. En ny sång etablerades då sångaren efterlyste ett antal ord som blev till en improviserad sång. Mellan sångerna blev det både humor och allvar i solistens berättelser. Det negativa med hönshuset uppvägdes av aptitretande kåldolmar!
Sångaren fortsatte med ”Pärleporten” medan vattenskidåkarna fortsatte sin uppvisning utanför bryggan. Ljudet från båten var inte direkt störande och de som så önskade kunde se ut över vattnet med vattenplumsarna samtidigt som de lyssnade till sångerna.
Det var många sånger som strömmade ut från solistens vältränade strupe. Avslutningen skedde med Blott en dag, innan Carl- Olof Danielsson avslutade med en kort andakt.

Top