Fantastisk lördagskväll på "stickspåret"

VITTSJÖ. Återigen gjorde ”Stickspåret” braksuccé på Godsmagasinet i Vittsjö. På lördagskvällen gästades den mysiga lokalen av några av Sveriges absolut bästa musiker som kom att bjuda publiken på dansmusik och schlagers från -40, -50 och 1960-talen. Att både publik och musiker som Lars ”Linkan” Lindkvist uttryckte det hade ”skitkul”, gick inte att ta miste på.

På pricken klockan nio, som utlovats, drog det hela igång. Det blev ”fullt ös”, också detta utlovat, redan från start. Redan efter ett par minuter var den spontana dansen igång. En som starkt bidrog till dansen var Natalia Pianetti, ursprungligen från Argentina, numera danslärare i Kristianstad. Den mysiga lokalen, Godsmagasinet i Vittsjö, gör att en mycket intim, nästan magisk stämning snabbt skapas. Speciell gäst i inledningen var Leif Linderoth som på sitt dragspel idag föredömligt förvaltar arvet från den store Hakon Svärd.

Många kända gamla låtar spelades. Under kvällen kom nästan varje musiker att bjudas ett mer eller mindre solo. Sofi, vilken traktör av sin sax, samma gäller Dan och Göran på sina instrument, så fantastiskt, vilken känsla, och Ludde med fiolen eller Sam med slagverket. Nu höll jag nästan på att missa den store själv, Peps Persson, på gitarr, munspel och sång bland annat, vad mer går att uttrycka i musik, troligen inget.

Göran Abelli trombon

Dan Gisen Malmquist klarinett

Sofi Hellborg saxofon och sång

Lars ”Linkan” Lindkvist dragspel fiol och sång

Ingrid Savbrant sång

De som från scenen såg till att det blev ”fullt ös” var Ingrid Savbrant sång
, Sofi Hellborg saxofon och sång, Dan Gisen Malmquist klarinett, 
Göran Abelli trombon, Lester Jackman steelpans och orgel, Lars ”Linkan” Lindkvist dragspel fiol och sång, Ludde Olsson fiol mandolin och bones
, Peps Persson gitarr munspel och sång, Peter Antonsson gitarr och sång, 
Sam Antonsson trummor och inte minst Krille Schön på bas.

Flera långväga gäster fanns på plats. Kenneth Johansson hade åkt de 24 milen från Falköping bara för att få uppleva kvällen.

Kenneth Johansson från Falköping

Peps är en helt otrolig artist säger Kenneth. Vi har honom att tacka för mycket av den musik vi har i Sverige idag, inte minst vad gäller blues och afrikansk musik. Du, så vackert ni har det i Vittsjö, sjöarna och... Avslutar Kenneth.

Ingrid Savbrant, sångerska under kvällen, berättar att hon kontaktades av ”Linkan” och blev jätteglad över att få vara med på ”Stickspåret” i Vittsjö. Peps har alltid varit och är fortfarande min idol.

Ingrid Savbrant

Detta är ju dessutom nästan hemmaplan för mig, säger Ingrid, som är född och uppvuxen i Perstorp. Idag är hon Europa- känd sångerska, inte minst inom rock och countrymusikens värld. Inom kort medverkar hon bland annat vid Malmöfestivalen. Ingrid avslutar med att säga att hon faktiskt känt igen flera ”Malmö-ansikten” bland publiken under kvällen, -så, du, Vittsjö är nog större än du tror.

På den gamla lastbryggan träffar jag Karin Kristensson från Bjärnum. Jag har tagit tåget till Vittsjö för första gången, berättar hon. Mycket passande, det var ju nästan bara att stiga av och gå rakt in på Godsmagasinet. Detta är ett jättefint initiativ av de som arrangerat kvällarna. Så trevligt och vilken underbar musik, säger Karin. Jag återkommer gärna.

Då den musikaliska lördagskvällen efter flera ”-En gång till, -En gång till”, till slut tyvärr ändå är över, möter jag Lars ”Linkan” Lindkvist. -Nå, Linkan vad tycker du om kvällen? - Skitkul, jag tror faktiskt att både publiken och vi musiker haft lika roligt. Ibland var jag faktiskt rädd att taket skulle lyfta, men det är sådant man får ta, Berne, som äger byggnaden har ju sågverk så han skulle säkert fixat det också. -Ja du, med sådana musiker kan det bara inte gå fel. Hela högen är som du säkert hörde ”superproffs”.

Javisst är det så, om inte den höga kvalitén funnits hade säkert inte kvällen blivit den dundersuccé den nu faktisk blev!

Peps Persson

Top