Helskön countrykväll på Godsmagasinet i Vittsjö

VITTSJÖ. På lördagskvällen var det åter dags för skön musik i helmysiga Godsmagasinet. Kvällen var helt vikt till country och gammal amerikansk musik. På plats fanns två inom musikstilen mycket kända band, Tall Dark Strangers och Linda Lundqvist med sitt Cleanhouse-band. Naturligtvis tog det inte lång tid förrän spontandansen var i full gång även denna kväll. Flera ”fans” hade dessutom förgyllt stämningen med att komma iklädda klädsel med just ”countrystuk”.
I hård konkurrens med bland annat festligheterna i folkparken vid Bjärnumskarnevalen och självklart även den stora ”Grenna-” Bluegrass- festivalen, hade de två banden lockat en stor publik av riktiga ”music-lovers”, till Godsmagasinet i Vittsjö.
Jag fick en pratstund med Lars ”Linkan” Lindkvist, som menade att båda banden idag är riktigt kända inom country och oldtime/bluegrass-kretsar. Jag är övertygad om att vi har en härlig kväll att se fram emot, avslutar ”Linkan”. Så rätt han skulle få, vilken underbar musik det skulle komma att bli!

Roar Helweg i typisk countryklädsel

..........även Claes-Göran Joelsson bar countryklädel

.........publiken bara njöt av den underbara musiken

Först ut på scen var Tall Dark Strangers, ett band som kommer från Malmö. Bandet är känt för sin förmåga att pumpa liv i gammal amerikansk musik men även för att skapa ny gammal amerikansk musik.

De levde verkligen upp till dessa lovord. Det handlade mycket om berättande musik och man upplevde mycket äkthet och kraft i deras musik.

Hanna Grahm

Brita Björs

I bandet ingick Brita Björs på sång och kazoo, Hanna Grahm på fiol och stämsång, Jonas Jirhamn, gitarr och sång samt Max Tellving på kontrabas och stämsång.

Som andra band på scenen var Linda Lundqvist och Cleanhouse.

Linda Lundqvist

Deras musik präglades av det lite modernare stuket, en skön tolkning med drag av modern pop i superhärlig countrystil. Lindas röst är mycket av bandet. Hon ger kraft, energi stundtals även magi till musiken. Förutom Linda Lundqvist med sång och gitarr ingick Mats Helmer Andersson på gitarr och Ulf Göransson på trummor samt Paul Hintz på bas och Daniel Maxelius på mandolin och gitarr.

Nu närmar sig den fantastiska, färgsprakande hösten. Detta innebär tyvärr också att det nu bara återstår en enda helkväll på ”Stickspåret”.

Vi får verkligen hoppas att det kommer en repris även 2015! "Linkan" är dock tvekande eller ger egentligen inget svar.

Lördagen den 23 augusti besöker som sista band, ”Alligator Gumbo”, Godsmagasinet. Grovt uttryckt kan man säga att stuket kommer att påminna om kvällens underbart härliga countrymusik. Det handlar dock om musik från södra Louisiana, som bandet tolkar och spelar mycket troget traditionen.

Om jag vore du, missa absolut inte den 23 augusti, det är bäddat för en riktig ”superkväll”! Vi ses!

 

Top