HÖVDINGELOPPET, ett lopp för alla åldrar

VERUM. Med premiär i år, anordnas ”Hövdingeloppet”, platsen och orten för detta är naturligtvis kopplat till bygdens historia och är självklart Verum.
Loppet som är ett terränglopp går över 10-kilometer. Banan sträcker sig genom Snapphanebygdens kanske allra vackraste marker, säger Ola Johnsson. Loppet är inte svårare eller längre än att alla kan deltaga. Just nu är äldste anmälde startande 72 år och den yngste är 12 år. Startskottet kommer att gå lördagen den 4 oktober klockan 10. Mer information om bland annat hur du anmäler dig, startplats mm. finns på ”Hövdingeloppets” hemsida.
Ola Johnsson, som har sina rötter i just Verum, är den som tagit initiativ till loppet. Ola berättar att han nu tillsammans med Verums Goif står som arrangörer för loppet. -Jag trodde inte att det var så mycket jobb med att arrangera ett terränglopp som det faktiskt är, men nu kommer det hela att lösa sig tack vare att många Verumsbor ställer upp som funktionärer. Redan har fler löpare än vad vi hoppades på då vi började planera det hela anmält sig, detta är jättekul. Vi har även fått fint stöd från flera sponsorer, bland annat Snapphanebygdens Sparbank. Detta innebär att vi nu kommer att kunna ha fina priser, säger Ola Johnsson.
Varför just namnet ”Hövdinge-loppet”. Jo, bakgrunden till detta ligger naturligtvis i att Göingehövdingen, Send Povlsen står staty i just Verum, avslutar Ola.

 

Top