Informationskväll för 300- klubben

VITTSJÖ. Medlemmarna i 300- klubben bjöds på både korv, fika och information. Ett trettiotal medlemmar och hängivna supporters till Vittsjö GIK damallsvenska fotbollslag hade hörsammat inbjudan till informationskvällen.

Thomas Mårtensson informerade om den aktuella situationen i laget. Tyvärr har man just nu ett par spelare skadade, dessutom en avstängd Sandra Adolfsson vilket säkert gör det extra besvärligt inför matchen nu på söndag mot Piteå. Men å andra sidan finns flera andra spelare, även de av hög klass, som troligen gärna tar ett steg fram för att inte minst visa sin klass.

Medan Thomas berättade var träningen i full gång

Thomas berättade vidare att konstgräs ofta ger fler skador på leder än naturligt gräs. Det framkom tydligt att han föredrar just det naturliga gräset som finns just på Vittsjö Arena. Det är mycket stora skillnader mellan lagen vad gäller de ekonomiska resurser man har till förfogande, fortsatte Thomas. Flera av lagen har mer än dubbelt så stor budget som Vittsjö. Sett mot detta är det fantastiskt att en lite ”by” kan vara med år efter år och kriga i damallsvenskan.

Kvällens grillmästare Mårten Andersson och Göran Roslund

Calevi Hämäläinen, en av klubbens genom tiderna stora sponsorer, berättade om den senaste investeringen. Arenans fina belysning. Detta gör att man nu lever upp till de krav fotbollsförbundet ställer. Calevi berättade även om nästa krav förbundet ställer. Det handlar om att planen skall vara försedd med värme samt att det skall finnas en plantäckning. Naturligtvis har klubben försökt att söka dispens så länge det går. Det handlar återigen om en stor investering som man försökt att avvakta bland annat av skälet att man ville se om laget var en ”dagslända” i allsvenskan eller inte. Efter nu tre år i damallsvenskan och ett fjärde på gång har man börjat fundera på hur förbundets krav kommer att lösas.

Top