KONSTVISNINGEN I BJÄRNUM AVSLUTADES I OCH MED SÖNDAGEN

 

BJÄRNUM. Det blev en spännande rundtur till de olika konstvisningslokalerna i Bjärnum på lördagen. Under två veckohelger har vi bjudits att bese konstnärernas konst i Bjärnum.

Besöket hos konstnärerna startade jag på Ateljé Götesdotter. Där kunde man beskåda alster av tre konstnärer. Det var Lillemor Larsson, Ulla Mosegaard och Gunnel Götesdotter.
Därefter var det Lars Lindberg som besöktes i Vinkelsalen mitt i byn.Sedan kom turen till Ingmar Rimheden i hans nyinvigda ateljé.


Rundturen avslutades hos Solveig Svensson ute i Högbo åt Verums- hållet.
Som en okunnig konstbetraktare avhåller jag mig helt från att avge omdömen. Det överlåter jag med varm hand till var och en. En bedömning vågar jag ändå avge. Det är att jag förstår att ett tränat öga kan avgöra vilken konstnär som står för verket. Jag uppfattar att det finns skillnader i varje konstnärs färgval och metod. Men där stannar min förmåga. Trots detta kan jag ändå njuta av det vackra och välgjorda som bjuds vid sådana här utställningar.

Vi skall verkligen vara glada över att vi på nära håll i vår bygd har så många aktiva och drivna konstnärer- på återseende nästa år.

Top