EN HÄRLIG MUSIKSTUND I BLÅ SALEN

VITTSJÖ. SPF Snapphanen hade besök av Rune Lindqvist vid månadsmötet 11/11 i Blå Salen.
De 26 närvarande medlemmarna njöt verkligen av underhållningen. ”Sonja i våra hjärtan” var rubriken på framträdandet. Och det var verkligen mycket hjärta med.

Sonja Stjernqvist föddes och växte upp i Farstorp tidigt trettiotal. Hon sjöng innan hon kunde prata enligt Rune. Hon gick i skola i Malmö och framträdde där redan som trettonåring.

Vad gäller arrangemangen tillsammans med Sonja så förstår man att det var en hel del improvisation även om mallen givetvis fanns. Sonja Stjernqvist älskade sitt jobb, sin musik och sin publik. Resorna kunde innehålla en hel del avbrott då Sonja kom på att här bodde någon som säkert skulle uppskatta ett besök.                                                 
Vi som var med och fick uppleva Sonjas olika framträdanden på teatern, i TV eller radio liksom vid Gåsadammen i Vittsjö vet vilken sprudlande glad sångerska som med sin härliga röst tolkade tidens musik. Den var kan man kanske säga av operettkaraktär. Väl tolkad och väl sjungen. Till sin hjälp har Rune en av Sonja nedtecknad minnespärm att hämta de många gemensamma minnena ur. En vängåva av klass vill jag påstå.


Rune framträdde med sina egna tolkningar av Sonjas musik på ett mycket skickligt sätt. Som kantor är han givetvis en mycket väl utbildad musiker vilket förstärker resultatet. Det är bara att njuta och det gjorde vi verkligen alla - tack Rune.

Top