Auktionen med Jan Rosén inbringade 17 000 kronor

EMMALJUNGA. Traditionen med försäljning i Emmaljunga församlingshem har pågått sedan 1927. Så skedde även i år 2014. Under alla åren har behållningen från arbetsföreningens auktion tillfallit församlingshemmet. Helt naturligt dras en del kostnader till byggnaden och med dess skötsel. Intäkterna för kvällen blev nära 17 000 kronor


Jan Rosén svingade glatt klubban vid försäljningen.

Tidigare har lämnats en redogörelse om församlingshemmet tillkomst på ”Emmaljunga har småkyrka” på denna sida. Auktionskvällen inleddes med sång och musik av församlingens medarbetare Mats och Sam samt unison psalm.
Efter kvällsfika började försäljningen med munvige Jan Rosén som utropare. Kvällen till ära hade han även prytt sig med en fluga under hakan.

Församlingshemmets allt i allo Karin Blank var ”varubud”.

Det mesta fanns till försäljning från barnvagn till träpall av ”äkta trä”. Knäckstrutarna med vidhängande lott kostade som minst 200:-. Havrekärvar, honung och saft var något av det rika utbudet som tillverkats eller skänkts.

Några av de över 40 besökarna lyssnar till budgivningen.

De besökare som inte hängde med i budgivningen behövde inte ha bekymmer för detta. Auktionsroparen markerade med klubbskaftet och bjöd. En nick eller skakning på huvudet tyddes i vissa fall som bejakande!
Kvällen avslutades med aftonbön.

Top