DET BJÖDS KLARINETTPOLKA PÅ DRAGSPEL OCH FIOL I KYRKAN

VITTSJÖ. Årets Sparbankskonsert gick av stapeln i Vittsjö kyrka på söndagkvällen den 16/11. Bengan Jansson Trio spelade och sjöng sin musik och ortens kyrkokör, under ledning av Mats Lunnergård, medverkade med den sakrala delen av musiken.

Vi bjöds även en andakt av kyrkoherde Carl-Olof Danielsson, som uppmanade församlingen att stämma in i flera välkända psalmer. Det blev till en vidunderlig föreställning för alla musikälskare. I två timmar kunde vi njuta av mästerliga spelmän, som lekte med melodier och instrument. De avlöstes i omgångar av vår finstämda kör.

De riksbekanta spelmännen i Bengan Trio är Bengan Jansson dragspel känd från bl a Östen med Resten, Jan-Anders Ernlund basfiol medlem i BAO och Anders Jakobsson fiol och konsertmästare i Dalasinfoniettan.

Det är omöjligt att i ord beskriva det musikanterna åstadkom med sina instrument och den musik de valde att framföra. Allt framfördes på ett sätt som bara riktiga spelemän kan åstadkomma. Arrangör var Kyrkan och sponsor var Snapphanebygdens Sparbank.

Top