Hästvedacupen i fotboll

VITTSJÖ, HÄSTVEDA. För fotbollsintresserade ungdomar i Vittsjö är december månad turneringarnas tid.

Vittsjö P14 firade stora triumfer och vann sin åldersklass efter 5 segrar och en oavgjord match!

Först ut är Hästvedacupen, som samlar flick- och pojklag främst från Hässleholms, Kristianstads och Östra Göinges kommuner men även en del lag från södra Småland. De spelande lagen åtföljs av engagerade ledare och fans i form av syskon, föräldrar och övriga intresserade. Hästvedacupen betraktas av många som den trevligaste, och stämningen är på topp. I år ställde Vittsjö upp med fem lag. Det är inga lätta motståndare man har att kämpa mot.

Ledarna för P8 laget tyckte man hade hamnat i ”dödens grupp”, där motståndarna endast bestod av lag från de båda Hässleholmsklubbarna IFK och HIF. Men Vittsjökillarna kämpade tappert och föll hedersamt i sina matcher. De är också lärda, att det viktiga inte är att vinna utan att ha roligt när man spelar och att göra så gott man kan. Så de är nästan lika glada oavsett resultat. Att man har möjlighet att köpa lite smågodis och korv och glass, i den väl tilltagna kiosken, när man är ute så här, det läker ju de flesta såren.
F14 laget vann sina matcher mot Hjärsås/VMA och Näsby, men efter en oavgjord och en förlust mot FC Hässleholm var dagen slut för deras del.
P15:s facit blev två förlorade matcher mot HIF och Älmhult och en vinst mot Skurup.

P12 överlevde gruppspelet mot IFK Hässleholm, Sösdala och Osby,

P12 överlevde gruppspelet mot IFK Hässleholm, Sösdala och Osby, men föll sedan i slutspelet i en andra match mot IFK.
P14 firade stora triumfer och vann sin åldersklass efter 5 segrar och en oavgjord match. Målskillnaden blev 13 – 2. Detta mycket tack vare målvakten Marcus Johannesson, som gjorde en kanoninsats och valdes till åldersklassens bäste spelare.
Ytterligare turneringar väntar nu för flera av lagen. Vi önskar dem lycka till.

Top