Julskyltning i Bjärnum

 

BJÄRNUM. Regn- vadå regn? – det brydde sig inte Bjärnumsborna om, utan gick man ur huse ut för att njuta av Bjärnums julskyltning, som Marina Backe och Carina Malm för tredje året hade fixat till trevnad för alla, både vuxna och barn.

Marina Backe och Carina Malm som stod bakom julfirandet i Bjärnum

12 olika försäljnings- och lotteristånd fanns på plats lite utspritt runt centrum, framför ICA, på torget framför färghandeln, framför apoteket och även inne i färghandeln och innanför entrén till ICA Olof Nils. Bland dessa fanns Lars Lindberg på plats och sålde sin 11:e bok Bjärnumsbilder, som enligt honom kommer att vara den sista med bilder från Bjärnum.
Räddningstjänsten fanns på plats med brandmän och brandbil för att visa att Bjärnumsborna kan känna sig trygga.
Inne i färghandeln visade några unga pojkar och flickor upp sina färdigheter i gemensam dans, mysigt klädda i tomteluvor och glitter. Enligt uppgift var de från Aktiv ungdom inom Musikteaterskolan.

Så klockan 15.00 var det dags för den efterlängtade dansen kring granen och många anslöt sig så att ringen kunde fyllas helt kring den stora och fina granen. Dansen leddes av Marina Backe och till klassiska jullåtar med dragspel av Ragnar Karlsson, gitarr och sång. Dansen fick dock avbrytas, ty tomten kom smygande och hade godispåsar med sig till alla barnen.
En tipsrunda var också ordnad, för barn resp för vuxna, med priser skänkta av företagare i Bjärnum.
Som avslutning på denna, trots regnet, trevliga eftermiddag tog sig många med sina barn och barnbarn bort till Idrottsplatsen, där BGI :s ungdomssektion hade anordnat ”Tomterunda”, en mysig slinga bland träd och buskar stämningsfullt markerad och svagt upplyst med marschaller. Då och då kunde barnen stöta på någon tomte, som gav dem paket eller godis och vid ett tillfälle kunde de få plundra sådana direkt från en buske.

Lite fler bilder från en trevlig eftermiddag kväll den andra advent i Bjärnum;

Top