Barndiabetesstöd via Vittsjö o Bjärnum

VITTSJÖ, BJÄRNUM: Lions Röda Fjädern kampanj förra året till förmån för barndiabetesforskningen gav till resultat 10,4 miljoner skr. Nu när Barndiabetesfonden med Kronprinsessans Viktorias närvaro i Linköping firade 25 år skänkte Lions ytterligare 200.000 till forskningen.

Professor Johnny Ludvigsson, ordf i barndiabetesfonden, är glad över att ha kunnat forska de senaste 25 åren om barndiabetes, men är besviken över att man ännu inte kan bota sjukdomen. Fortfarande dör 15.000 barn o unga per dygn i världen på grund av just barndiabetes.

Men det finns hopp, det forskas på många ställen, vid universitetet i Linköping, som Lions stödjer, ägnas många studier åt immunförsvaret för typ 1 diabetes, som är barndiabetes. Sjukdomen innebär ungefär att det pågår ett inbördeskrig där det egna immunförsvaret angriper kroppen och förstör delar av den samma.

Lions är nu tack vare Röda Fjädern insamlingen, där vår egen klubb LC Vittsjö/Bjärnum varit mycket delaktig, en av de största bidragsgivarna till Barndiabetesforskningen.

Top