LUCIAFÖLJE ÖVERRASKADE VID BOKSLÄPP

FARSTORP. Det blev både boksläpp och överraskande Luciabesök i församlingshemmet på Luciadagen. Tre personer var mest jäktade under några timmar. Lars Lindberg signerade tillsammans med Bertil Nilsson den nya utgåvan Farstorpsbilder 3. Eva Klang och Gunilla Lindberg hade jäktigt att placera ut kaffekoppar och se till att tilltugg fanns på kaffebordet samt duka av borden till nästa gäster.

Ett par av besökarna vid bokbordet var Barbro och Gösta Persson var tillfredsställda med köpet av böcker från Lars Lindberg.

Församlingshemmet invaderades av bokköpare och som mest fanns det drygt 70 personer tillsammans som fikade och berättade minnen medan de studerade nya utgåvan. Första bokköparen kom i god tid före öppningssläppet och sedan var det inte tomt bås framför bokbordet där de gröna böckerna hade strykande åtgång. Naturligtvis var det mest boende i Farstorp som kom men det kom bokhandlare även från Emmaljunga, Bjärnum, Hästveda och Röke, alla ville ha minst ett exemplar med sig hem. Några jäktade besökare gav sig inte tid att fika utan skyndade ut med Farstorpsbilder i fast hand.

Lindbergs samlade utgåvor från Farstorp med omnejd.

Uppskattningsvis kom det omkring 130 besökare till församlingshemmet för att handla men också för att återknyta gamla bekantskaper. Den som tidigare hade missat någon utgåva kunde inhandla även denna under eftermiddagen.

Prärievagnen med Luciaföljet har anlänt till församlingshemmet i Farstorp

Helt plötslig tonade sången om Staffan Stalledräng med flera julvisor fram utanför dörren där en liten hagelskur föll som stämning till sången liksom tonerna från Anders Lennartssons gitarr. Från innandömet i en prärievagn hoppade viga Lussetärnor ut under sång. Efter en stund marscherade sällskapet in i församlingshemmet med sin LillLucia Ellie. Det helt överraskande programinslaget var uppskattat där följet underhöll med mera sång. Arrangör var ortens kör- och ryttarförening med Bengt Guldbransson som kusk på prärievagnen. Efter detta besök fortsatte färden med vagnen och Lussefolket med en rundtur i några byar.

Planerad programpunkt var däremot Bertil OBON Nilssons humoristiska tur i Farstorps byar. Samtliga byar i socknen räknades upp och hänvisning gavs till en sida i Farstorpsbilder där byarna var markerade. Det blev en tänkt resa där en del personligheter belystes med säregna uttryck och annat som kunde intressera lyssnarna.
Sedan allt var undanstädat och diskat kunde Lars och Bertil i lugn och ro planera för nästa utgåva. Under kvällen kom både tips och bilder till de båda förläggarna.

Top