85:e LUCIAHÖGTIDEN FIRADES I EMMALJUNGA

EMMALJUNGA. Liksom under tidigare år var Folket hus i Emmaljunga helt fullsatt då Emmaljunga GIK inbjöd till det 85:e firandet av Lucia. Årets Lucia var Matilda Fredholm och LillLucia var Nilla Persson.

Det fina Luciaföljet som framträdde i Emmaljunga Folkets hus.

Den allra första offentliga Lucia i Emmaljunga framträdde 1930 och då i regi av N T O. Denna förening upphörde och Emmaljunga GIK tog över ansvaret för denna högtid. Så fortsätter idealiteten i den lilla men verksamma byn intill Smålandsgränsen.

Två ungdomliga förmågor som sjöng ut att ljusets högtid har börjat.

Vid alla större samlingar finns någon som kan kallas samlingsmusik eller introitus. Så ock i Emmaljunga där Boel, Malin och Maria Bengtsson underhöll med julmusik innan egentliga programmet började. Då belysningen dämpades börja Luciasången så sakta ljuda fram från köksregionen och sången blev allt starkare då Luciaföljet kom in i salen. Uppe på estraden samlades hela följet med Lucia, tärnor, tomtenissar och ett par pepparkaksgubbar. Drygt 20 deltagare i Luciaföljet.

 

 

 

Två ”pepparkaksgubbar efter uträttat framträdande på scenen.

Det blev de kända sångerna och visorna som tillhör denna årstid då Lucia kommer och lyser upp mörkret med Nu tändas tusen... och andra visor. Tomtenissar stampade eller tassade i takt med sången Midnatt råder. Lucian förärades med ett smycke skänkt av en guldfirma i trakten.
Närmast ansvariga för programmet i Emmaljunga var Ann- Charlotte Nilsson, Rosmarie Isarelsson, Linda Palm och Helene Bengtsson.
Den sista avdelningen på programmet var framträdande av ungdomar med sång och musik samt närmast akrobatiska övningar från en medlem av en ungdomsorkester. Lilla salen i Folkets hus var framdukat för eftermiddagsfika och deltagarna i högtiden samlades och tog för sig av utbudet.

 

 

Top