Snart 2015!

VITTSJÖ, BJÄRNUM. Snart är det 2015 och vi skålar in det nya året och funderar på vad det har i sitt sköte, en del känner vi redan till, men de flesta bladen är oskrivna.
Det blir inget nytt riksdagsval i mars. Vi får en ny prinsessa när prins Carl Filip gifter sig. Vi har ett skid-VM i Falun i Februari och vi kommer att få nya 20-lappar med Astrid Lindgren på.
Det byggs ny förskola i Bjärnum och hela området ser nu verkligen trevligt o inbjudande ut, det blir en fantastisk miljö för eleverna. I Vittsjö bygger Fernebrant nya lägenheter vid biblioteket och läkarstationen.
Lions har redan meddelat att Vittsjödagen går av stapeln som vanligt, liksom Julmarknaden 1:e advent.
Kyrkorna i Vittsjö o Verum har sina program klara för första kvartalet och i februari har de flesta föreningarna sina årsmöten och ”Trygg i Vittsjö” behöver ytterligare några chaufförer.
VGIK-damerna kommer naturligtvis att bereda många av oss glädjestunder på Vittsjös fina Idrotts-park. Truppen börjar ju nu fyllas på med både nya och tidigare intressanta spelare.
Ser vi tillbaka 100 år så rasade 1:a världskriget och Ingrid Bergman föddes. För 50 år sen invigdes Kolmårdens djurpark och Jan Ove Wallner fyller 50 år 2015. 1975, för 40 år sen härjade Ingemar Stenmark i de alpina pisterna och vann både slalom och storslalomcupen. Nästa år är det 20 år sedan Sverige blev medlem i EU.

 

En förhoppning inför 2015 har ju redan infriats, den politiska trätan med ett nästan hätskt samtalsklimat och social missanpassning i Sveriges riksdag ser ju ut att vara över.
Kanske har vi också kommit så långt att flykting och integrationsproblemen kan diskuteras öppet i både sociala och ekonomiska termer utan att vederbörande rasiststämplas.
Det viktigaste är dock att världssamfundet verkligen ser till att problemen med ofreds/krigshärdarna blir lösta, så att allt lidande verkligen upphör. En nåd att stilla bedja om.

Top