Bingo-feber rasade under -60 talet

BJÄRNUM. Under -60 talet var Bingo ett av de stora folknöjena i landet. Cirka 1800 bingotillställningar arrangerades varje vecka runt om i Sverige. För att locka publik benämnde man dessa bingon lite olika. Det förekom söndagsbingo, stjärnbingo, familjebingo, ”ståbingo” och lyckobingo för att nämna några av troligen många fler.

Bjärnum var en av alla dessa ”Bingo- orter” och där var det Idrottsföreningen BGI som var arrangör. Platsen var Folkparken i Bjärnum och den som höll i dessa bingo var en av ortens stora eldsjälar, nämligen Ronald Johnsson. Bjärnum tidigare känd som stor möbelort var som sagt mycket populärt även för sina Bingon under -60 talet. Det var många långväga gäster som varje vecka tog sig till dessa Bjärnums-bingon. För några var det säkert det alltid stora och fina prisbordet som lockade. För andra var det kanske den trevliga stämningen som gjorde att man tog sig till ”Parken” i Bjärnum.

Sveriges Radio P1 uppmärksammade Bjärnum i Bingo- sammanhang och hade strax före jul en lite nostalgisk sändning som handlade just om ”Bingo-tiden” i orten.

Klicka gärna här så kommer du till SR P1 och sändningen från Bjärnum 1968!

Top