SPF SNAPPHANEN HAR GENOMFÖRT SITT JANUARIMÖTE

VITTSJÖ. SPF Snapphanen inledde det nya årets möten i Blå Salen, Vittsjö. Man gästades av Arne Hallenborg en välkänd Vittsjöbo. Tjugofemtalet medlemmar hade hörsammat inbjudan till årets premiärmöte. Ordföranden redovisade sedvanliga föreningsangelägenheter varefter Arne fick ordet för att dela med sig av sitt fordonsintresse.Efter att i många år renoverat äldre bilar, så är kunskapen hos Arne gedigen. Han började med att fråga om vi alla mindes vår första bil. Svaret var ett allmänt ja. Därefter hävdade han  att vi även kom ihåg den bilens registreringsnummer. Även det stämde. Arnes första bil var en Lloyd. En inte så vanlig bil, vilken presenterades på bild.

Därefter fick vi se bilder på olika mopeder och motorcyklar, som var starten på Arnes djupa intresse för motorfordon. Det blev många bilder som väckte hågkomst hos publiken. Bilder på vanliga äldre bilar och mer udda märken visades. Bland annat flera östtyska skapelser. IFA var ett exempel.
Den trevliga presentationen avslutades med bilder på den sämsta bil som någonsin tillverkats – den östtyska skapelsen ”Trabant”.

En trevlig samvaro avslutades som vanligt med en gemensam kaffestund tillsammans med goda vänner och hembakat bröd. Det finns flitiga damer i föreningen.

Top