En hälsning från en Vittsjöbo i Australien

Alexander Neuman är en av flera ungdomar som genom Lions Club Vittsjö Bjärnum fått förmånen att resa på ungdomsläger i andra länder.

Hej Claes,
Jag vill tacka Lions Club Vittsjö-Bjärnum igen för möjligheten ni gav mig att representera er i Turkiet 2010. Den resan öppnade upp en helt ny värld för mig och utan den skulle jag inte varit där jag är idag. Jag blev introducerad till en mängd olika människor och har sedan dess varit fascinerad utav kulturer. Varje etnisk härkomst har sina egna unika filosofier och betydande livsstilar. Musiken, tekniken och det engelska språket skapar vägar mellan oss människor och gör det möjligt för oss att kommunicera och lära av varandra.
Dessa 18 månaderna, som jag varit i Australien, har varit den roligaste och mest effektiva tiden i mitt liv. Australiens multikulturella, vänliga och sociala samhälle har gett mig möjlighet att växa både professionellt och som person.
Om du har några frågor med anledning av mitt brev eller min tid i Australien så besvarar jag de gärna.
Med vänlig hälsning,
Alexander Neumann

-Varje år genomför Lions internationella program ungdomsläger och ungdomsutbyte. Syftet är att ge unga människor en möjlighet att lära om livet i andra kulturer samt knyta kontakter. Deltagarna får en ökad och fördjupad förståelse för omvärlden genom ett internationellt utbyte förmedlat av Lions.

Alla ungdomsläger och ungdomsutbyten innefattar ett längre boende som ordnas av en av våra många internationella klubbar.
Som deltagare i ungdomsläger- och ungdomsutbytesprogram får ungdomarna:
•    bo hos en familj i ett annat land,
•    träffa andra ungdomar i egen ålder från olika delar av världen,
•    Lära lite om den värdegrund Lions har gemensamt oavsett var vi bor.

Lägren är en till två veckor långa och samlar ungdomar (16 – 22 år) från hela världen. Läger föregås vanligen av boende i familj i en till fyra veckor. Mer än 100 lionläger ordnas varje år i cirka 39 länder. Aktiviteter kan vara besök till kulturella eller naturbetonade sevärdheter, idrottsevenemang.
Alexander var hemma i Vittsjö för några veckor sedan och besökte då mig. Han hade mycket att berätta om sina upplevelser i Australien. Alexander som studerar i Australien återkommer kanske med mer information om hur det är på ”andra sidan” jordklotet.Top