Kommer det åter att spelas seriefotboll i Verum?

VERUM. Kommer det åter att spelas seriefotboll på planen i Verum, i så fall när? Detta är några frågor som styrelsen i Verums GoIF, en styrelse med ordförande Håkan Arvidsson, kassör Sebastian Larsson, sekreterare Emil Larsson och övriga styrelsemedlemmar har att bl:a. arbeta med under detta året.

Verums fotbollsplan

Denna styrelse fick förnyat förtroende när föreningen hade sitt årsmöte i helgen. Under tiden satsar man på korpfotboll, bordtennis, fredagskul och hövdingeloppet.

Sven Larsson som är klippan i föreningen.

Sven Larsson som är en klippa i föreningen, medlem i styrelsen, spelar och håller samman bordtennisen, sköter gräsplanen så den är redo för träning och spel, har hand om och tränar korpfotbollslaget, sköter även insamlingen av returburkar. Klubben tar emot utländska (även svenska) returburkar, petflaskor, och ser till att dessa går till återvinning och inte slängs i naturen. Ni som har sådana burkar ni vill bli av med hör av er till Sven Larsson 070-8891259. Sven är även en duktig radio och TV reparatör.

Fotbollsträning på gräsplanen i Verum och Bjärnums idrottshall har bedrivits för spelare 18 år och äldre och föreningen har deltagit med ett lag i Hässleholmskorpen div. 2. Laget blev sist i denna serie med 17 gjorda och 32 insläppta mål. Idrottsföreningen kommer att deltaga med ett eller två lag i denna korpserie och träning i Verum minst en gång i veckan under 2015. Förhoppningar finns om att kunna återkomma med lag i seriespelet under 2016.

I bordtennisen har föreningen deltagit med 3 lag i seriespel under säsongen 2013-14.

Lite bordtennishistoria från klubben.

A-laget blev fyra av sju lag i div. 4 A med 12 poäng. B-laget spelade i div. 5 norra A serien och blev trea av sex lag på 11 poäng. C-laget spelade i div. 5 norra B serien och blev sist av sex lag på 1 poäng.

Några bilder från pingisträningen. Nybörjargruppen (5) Mellangruppen (6)

Spelarna har även deltagit i Bjärnumsträffen, och pojkarna i Allerumscupen där Viktor Nilsson blev 3:a i pojkar 10, Isak Olsson blev 5:a i pojkar 14. Egna tävlingar: Klubbmästerskap och Poängliga har också genomförts.

Conny Nilsson Vittsjö Bordtennistränare

Tränare har varit: Conny Nilsson Vittsjö, Fredrik Nilsson Osby, ibland även Sven Larsson och Erling Olsson.
Förutom att det tränats pingis i skolan i Verums fd. skola har bordtennissektionen även haft samverkan med Vittsjö skola i sporthallen i Vittsjö under ledning av Conny Nilsson.

Fredagskul under ledning av Joakim Widesjö arrangerar föreningen ett antal fredagskvällar under vinterhalvåret. De dagar som är kvar detta år är 13/2, 27/2, 13/3 och 27/3 kl. 18.00 – 21.00. Detta fredagskul är öppet för ungdomar 15 år och yngre och är som en ungdomsgård med diverse spel och saker att göra under de tre kvällstimmar detta pågår. Något ni undrar över kontakta Joakim Widesjö 072-3016810.

Hövdingeloppet som blev en stor succé arrangerar föreningen tillsammans med Ola Johnsson Stavshult. Ola var den som kom med iden till denna löpartävling som har fått sitt namn efter snapphanehövdingen Svend Poulsen som står som staty vid kyrkan i Verum. Det var 85 av 95 st. anmälda löpare som kom till detta lopp och det var bara lovord så det bådar för fler deltagare när detta lopp återkommer till hösten.

I övrigt kommer föreningen att även i år ordna loppmarknad den 1:a augusti i samband med sommarfesten tillsammans med bygdelaget. Egna festen ”Ös i byn” blir den 7:e mars, på menyn Tacos och trevlig underhållning av HITS & HEMLAGAT.

Top