Skolavslutning i Bjärnum

Klockan blir 1015 och eleverna tar plats längst fram i aulan. Jag hinner prata med en tjej som sitter bakom mig med sina släktingar.
- Jag heter Nina Israelsson och min bror Ted slutar skolan idag. När jag var 13 år flyttade jag från Högaholmsskolan i Malmö till Bjärnums skola. Det blev ganska annorlunda. Lärarna i Bjärnum var mer måna om sina elever, tog sig tid med oss och gav gärna oss extra hjälp. Det blev en mera personlig kontakt här. Jag slutade nian 2006. Nu har vi flyttat till Kristianstad men min bror ville fortsätta i Bjärnum så han har bott hos vår mormor under vardagarna. Jag vet att han också trivs bra i skolan här. Idag följer vi honom under avslutningen.nina-israelsson.jpg
Från höger: Nina Israelsson, hennes mormor Britt-Marie Hägglund, mamma Annelie och pappa Rolf Israelsson följer Teds avslutningsprogram.

Vi blir hälsade välkomna av studierektor Tony Helm. Sedan sjunger vi "Den blomstertid nu kommer". Elever från nia sjunger två låtar. Erika Holmgren sjunger låten "That`s what friends are for".
Tony håller ett engagerat och personligt tal till eleverna.erika-holmgren.jpg
- Jag skall inte berätta om alla de misstag jag har gjort för då tar det lång tid. Men efter ett tag förstod jag att misstagen blir till viktiga erfarenheter, säger Tony. Ni har skaffat er många kunskaper, färdigheter och minnen här i skolan och jag tycker ni har gjort det här bra. 
Många säger att det var mycket bättre förr men jag kan inte hålla med utan tycker att det är mycket bättre nu än förr.
Ett råd jag vill ge er är att sätta upp små delmål i livet. Livet blir mycket lättare då. 
När jag skrev detta tal tänkte jag skriva så mycket mer men helt plötsligt blev verkligheten påtaglig. En kille sprang in till mig och skrek "Nu är det allvar!" En av våra elever hade kört ut med sin moped framför en lastbil utanför skolan och när jag kom ut var allt kaos men det redde ut sig till slut. Killen klarade sig bra och kunde komma tillbaka till skolan. Därför ger jag er rådet att ha roligt. Lev livet. Ta för er och ha det bra.

Sedan fick jag, Bo Sigeback, möjligheten att kliva upp på scenen och till antirökprojektet "Rökfri Duo" lämna över en LIONS-check på 9700 kronor till den mycket engagerande projektledaren Bitte Jacobsson.checken.jpg
Lions President i Vittsjö-Bjärnum lämnar över en check på 9700 kronor för att 97% av eleverna i projektet "Rökfri Duo" varit rökfria under året. Mottagare för skolans räkning är Bitte Jacobsson.
Därefter följde utlottning av priser till de 97% av eleverna som hållit sitt löfte om Rökfri Duo.skolavslutning-013.jpg


Längst fram sitter eleverna i avgångsklasserna och bakom anhöriga och lärare. Det var en fantastisk uppslutning!
Vinnarna gjorde sina val och därefter följde betygsutdelning och sommarlovet började för eleverna. Lärarna jobbar veckan ut.fredrik-sundgren.jpg
Fredrik Sundgren har gjort sitt val från prisbordet.marie-bengtsson.jpg


Marie Bengtsson gör snabbt sitt val vid prisbordet. 

Top