Idrott är en lek

Det är en kort frukt- och vätskepaus när jag anländer. Ungdomarna är i skuggan då solen gassar på friidrottsarenan. Jag får möjligheten att fråga dem om vad som varit mest roligt hittills: Emilia Henriksson gillar löpning på kortare distanser: 100, 200 och 400m. Kristoffer Grönroos föredrar höjdhopp och har klarat 113 cm. samarbete.jpgOlivia Cederfeldt gillar bäst längd för det är så roligt att både träffa plankan och komma långt. Emma Nilsson tycker både om höjdhopp och längdhopp. Fideli Johansson föredrar höjdhopp hon också, liksom Jonatan Burman. Hugo Nevhage hoppar gärna höjd men allra bäst är löpning, gärna långa sträckor. Han säger att han knappt blir trött. My Jarlsheden är också helst höjdhoppare. Wouter Sarloos och hans bror Pleun, båda med rötter i Holland, gillar löpning allra bäst.
Så blir det dags för en vattenstafett där det gäller att samarbeta och att lita på varandra. Deltagarna delas in i två lag. Uppgiften är att flytta vatten från ett kärl till ett annat. Koncentrationen är stor och gräsmattan får nästan inget vatten förrän ledarna mäter vilket lag som lyckades bäst. Då hälls vattnet ut på den fina gräsmattan.tilltro.jpg
Jag frågar ledarna lite om lägret:
"Vi har inte haft ett sådant sommarläger sen jag var 8 år ", menar Emelie Jönsson.
"Det är tyvärr inte längre så många nya ungdomar från Vittsjö i klubben. Många av dem kommer från orter längre bort då vi ledare har ett väldigt gott rykte. Därför tycker jag det är viktigt med ett sådant här läger där vi främst fångar upp barn från Vittsjö", säger Julia Svedjemo.
"Det är en trevlig uppgift att få lära ungdomarna lite om friidrott, som är en mycket omväxlande sport där man verkligen kan prova sig fram", säger Johan Ottosson.
"Det är först senare, efter några års lekfull träning som valet blir lättare", tror Josefin Pettersson.
Deltagare och ledare samlas på höjdhoppsmattan för en gruppbild.gruppen-samlad.jpg
Sittande från vänster ser vi Hugo Nevhage, Fideli Johansson, Emma Nilsson, Olivia Cederfeldt, My Jarlsheden, Elinor Henriksson, Emilia Henriksson, Wouter Sarloos och hans bror Pleun Sarloos.
I bakre raden Johan Ottosson, Emelie Jönsson, Julia Svedjemo, Josefin Pettersson och Jonatan Burman. Framför Julia sitter Kristoffer Grönroos och gör ett segertecken.
 

Top