Familjerally i Röke

De gamla föremålen som ingick i frågerundan var bland annat verktyg för skollärare att skyddsympa sina elever. Nog så knepig uppgift. Lättare däremot var en locktång för kvinnors hårfägring samt behållare för lavemang. Ett dräftafat vållade problem liksom strigel som inte var någon höjdmätare. Utslagsfrågans rätta svar var 60.
Bäst lyckades Tott Bengtsson ensam med tolv rätt. Flera tävlande hade elva rätt och bäst bland dessa var Ebbe Nilsson och Gunnar Martinsson. Sockengillets ordförande Jan Berlin delade ut sammanlagt tio priser.

Detta var den sjätte gången som Röke sokengille arrangerade familjerally med så stort antal startande. Det var både lärorikt och intressant med de gamla bruksföremålen som studieobjekt. Samlingen hålls på gräsmattan vid stugan där gemytet intogs tillsammans med medhavda fikan. Meddelande lämnades också att kyrkogårdsvandringen hade flyttats till den 30 augusti.

Det är hedersamt att den lilla byn Röke gör så mycket för att hålla liv och verksamhet i trakten. Ett 20 tal medlemmar var engagerade i familjerallyt som fick bra betyg. lionrke-208-e-p.gif
Några deltagare i familjerallyt diskuterar uppgifterna i väntan på prisutdelningen.

epe.

Top