Från Kiev till Björstorp

liontjern.308.gif
Några av ungdomarna från Kiev vilar upp sig efter lek i gröngräset.Tiden har runnet i väg efter första gruppens vistelse i Sverige. Några av de ungdomar som var med första året hade bildat familj och familjens barn var med på denna resa. En särskild kommitté finns för ordnandet av resan med Berit och Rolf Tillman samt Mirjam Ibstedt som främsta namn. Under våren kommer fadderföräldrarna att resa på återbesök till Kiev. Kommitténs juridiska bas är Pingstförsamlingen i Östra Göinge.
De 61 ungdomarna anlände med buss till Björstorp där samtliga underhöll med sång och flera av ungdomarna hanterade ett eller flera instrument. Under de två veckorna hade ungdomarna lärt in en sång på oklanderlig Svenska. Dessutom fick varje besökare i Björstorp var sin kram av ungdomarna med orden: Natti natti. liontjern208.gif
Verksamheten finansieras helt av gåvor och bidrag. Givmildheten är stor bland den svenska befolkningen då bland annat ett ton potatis hade skänkts till förläggningen i Broby. Dessutom blev alla ungdomarna ekiperade med flera klädesplagg som de fick med sig hem till Kiev. Utfärd har också skett till älgsafari. Alla kan  bli fadder till någon ungdom i det drabbade området. Efter en stunds lek blev det korvgrillning och slutligen fick varje ungdom en glass och tackade på ren Svenska: Tack så mycket!
Top