Familjerally samlade 102 deltagare

Störst problem vållade ställning för skäktning av lin, jästkrans och hörapparat. Alla hade inte heller en aning om vad en griffel var. Däremot lyckades de flesta med att identifiera en besman och tofflor till hästar. Sammanlagt delades ut 20 priser och nära 30 funktionärer var aktiva under tävlingstiden. Alla frågor var 1x2-frågor och det gynnade inte de yngsta deltagarna. Kommande rally kommer därför att ha övervägande praktiska uppgifter där alla åldrar aktivt kan delta i lösande av uppgifterna.
Före prisutdelningen med presentkort var det klara fakta för vad de olika föremålen hade använts till en gång i tiden. Skiljefrågans rätta svar var 9 267 lovliga kräftor som fångats ur Vittsjö vid första etappen av denna nattliga sport.

famrally208.jpg

Gunnel och Bengt Jönsson vid en kontroll som sköttes av Ulla och Kurt Aronsson.


De tio första priserna erövrades av Ulla-Britt Cronsell, Bengt Cronsell, Andreas Cronsell, Bodil Cronsell-Andersson, Sonja Cronsell, Nellie Jacobsson, Marianne Pettersson, Gunnel Larsson, Alexander Nevman och Niklas Cronsell.

Ansvariga för uppläggningen av familjerallyt var Ewa Wendt-Nevhage och Ebbe Persson.

Nästa arrangemang för hembygdsföreningen är medverkan i BoDagarna då Uggletorpsstugan och hembygdsstugan håller öppet hus.

Top