Skolinformation i Bjärnum

Biträdande rektorn Tony Helm berättade att stora renoveringar har gjorts och att den ena halvan av huvudbyggnaden står på tur. Det är därför det vuxit upp lokaler på skolgården där undervisningen kommer att ske när renoveringen pågår.rkfri-duo-8.jpg Vi fick också, av rektor Jan Brolin, veta att skolan har en viss internationell profil genom det skolprojekt som Bjärnum stödjer i Indien och det årliga utbytet med skolan i tyska vänorten Eckernförde.  Vidare presenterades "Friendsteamet" som bl.a. via 2-3 elever i varje klass regelbundet samlas för att fånga upp eventuell mobbning och föregår med goda exempel för att stimulera till positiva attityder mellan eleverna. De anhöriga fick också se aktörerna i Elevrådsteamet och de tre lärararbetslag som finns på högstadiet. Till nyheterna hör att Bjärnum. skola har en egen hemsida på www.hassleholm.se/bjarnumskola
Skolans uppfattning är att maten är både god och näringsriktig. Tony berättade också att mobiltelefoner inte får vara påslagna under skoltid.rkfri-duo-1.jpg 

Fredrika säger att det var ett lätt val att lova rökfrihet. Annika Svanström är hennes stödperson.rkfri-duo-3.jpg
Pontus Karlsson menar att han aldrig varit nyfiken på att röka och tycker det är bra att få rabatterna.rkfri-duo-4.jpg Karin Gunnerdal ger sitt fulla stöd.
Annie Larsson blev avskräckt från rökning när pappa Roland rökade. Men sedan fyra år tillbaka är han rökfri. Kalle Olsson hjälper till vid kontraktsskrivningen.
rkfri-duo-6.jpg

Ronja Frankel tycker det är osmart att röka. Hennes syster Simone instämmer och känner till nackdelarna då deras föräldrar röker.rkfri-duo-7.jpg Till höger i bilden ser vi kampanjledaren Bitte Jakobsson vara mycket nöjd.Jag vill leva längre, därför skriver jag på, säger Elena Vallejos och får stöd av Robert Mikkelsen.

rkfri-duo-9.jpgHamseh Dakhel hatar rök och tycker att hälsan är viktig så därför tänker han inte börja röka. Mamma Imamat Janabi är mycket nöjd med sonens beslut.
Top