VM i plöjning i Vittsjö

I år var det tio deltagande traktorekipage samt två hästekipage som visade upp sina färdigheter att hantera traktor och plog, var för sig eller sammanbyggt! Där fanns veteran  traktorer från 1930-talet  till halvveterana traktorer från 1950-talet till de allra yngsta och välputsade traktorer från detta årtusende. Där var Munktell och det fanns även en Porsche av 1957 års modell och denna dragare hade enskärig plog med hydraulisk upphängning.

 Varje plöjare hade 980 kvadratmeter att vända tilta efter tilta för att få ett så bra resultat som möjligt. Efter två timmar var tävlingen avklarade och kvalificerade SM-domarna Hans Ove Pedersen och Lars Svenle kunde börja sammanräkningen av poängen från de olika momenten. vmplj108.gif

Nytt och antikt sida vid sida å VM avgjordes i Mölleröd.
Under tiden var det prisutdelning från tipsrundan och här lyckades Arne Andersson, Anders Johansson och Sonja Svensson bäst att ange rätt svar på de svåra frågorna. Rätt tipsrad var xx1, 122, xi2 och x1. Skiljefrågans rätta svar var 519.. Ett antal kvinnor hade bakat pajer och efter juryns utslag blev prislistan följande: Gunilla Bengtsson, Karin Johansson och Gunnel Nilsson.

Resultatet från plöjningstävlingen (VM) blev att Ulf Petersson, Olaus dsc01122.gifsegrade med 132 poäng och därefter kom Berton Bengtsson, Björkholm med 125 poäng och på tredje plats kom Stig Olsson, Laxbro med 124 poäng. Sammanlagt delades det ut tio priser, ett pris till var och en av de tävlande. Under fältmässiga förhållanden var det CK som skötte marktjänsten med ärtsoppa, korv/bröd och pajer. Årets folkfest med jordnära verksamhet var slut för i år och de omkring 300 besökarna kan glädjas åt en fin höstdag med många upplevelser.


                                                             Detta är en naturlig syn då motorer med tändkula arbetar. En Munktell arbetar sig framåt vid plöjningen

Top