Hos Vittsjö Blomsterhandel

Blommor hade mer och mer börjat bli hennes stora intresse - ingift i en riktig blomsterfamilj som hon är - men hon var inte riktigt klar över vad hon egentligen ville. Fick av en tillfällighet veta att Vittsjö Blomsterhandel var till salu och efter samråd med maken kontaktade hon Anja som då ägde blomsterhandeln. De kom överens och så var Ingrid åter butiksägare. Hon övertog butiken i november 2006. Hon hade hamnat på rätt plats för detta är det roligaste jobb hon någonsin haft - och hon har provat på en del som t ex bageri, restaurang, sjukvård, kontor. Nu är det rätt.

Men problemen var inte slut. En månad efter övertagandet - dagarna före jul - halkade Ingrid på en isfläck och bröt foten mycket illa. Hon såg alla sina planer försvinna och frågorna om framtiden staplades ovanpå varandra. Skulle hon bli bra? Skulle hon kunna fortsätta med butiken? Vem skulle hjälpa henne? Skulle hon kunna delta i de kurser hon planerat?

Men, den som känner Ingrid vet att det är en envis dam. Har hon bestämt sig för något så genomför hon det. Hon skulle klara upp detta för visst ville hon fortsätta. Fortfarande har hon besvär med sin fot men allt annat har bara gått bra och framåt. Affären har fått en delvis ny inriktning med många presentidéer som till stora delar är ett komplement till de vackra blommorna som affären är full av. snc11665.jpgIngrids dotter, Alexandra, som är utbildad florist finns vid mors sida i butiken och gör blomsterarrangemang och binder både små och stora buketter. Dessutom kommer Ingela, som jobbade hos Alf och Gun-Marie en gång i tiden - in och avlastar vid behov. Ingela är med sina 20 år inom floristyrket en pärla att ha tillgång till. Jobbet kan ibland bli stressigt och det beror till största delen på att vi kunder ibland har lite för kort framförhållning vilket kan göra att både Ingrid och Alexandra ibland kan känna att de inte hinner göra sitt yttersta utan får nöja sig med att göra sitt bästa.

Under tiden vi sitter och pratar över en kopp kaffe tar Alexandra hand om kunderna men när det kommer en blomsterleverantör försvinner Ingrid en stund. krukor.jpgNär hon är klar med köpet är "uterummet" fullt med nya stora fräscha ljungkrukor. "Jag skall köra en kampanj med dem", säger Ingrid, "ett flak, åtta plantor, kostar 199 kronor". Vi konstaterar båda att det är ett bra pris och jag köper genast med mig två flak för att kunna byta ut växterna i olika krukor och lådor där hemma.

Min sista fråga till Ingrid gäller hennes hopp och önskemål för Vittsjö och inte minst Vittsjö blomsterhandel. Så här blir hennes svar:

- "Jag vill att Vittsjö skall växa och få fler butiker så att det blir en levande bygd. Med en levande by kommer fler att vilja flytta hit. Men, för att det skall fungera hoppas jag att byborna både gamla Vittsjöbor och nya blir sin bygd och sina butiker trogna."

Ulla Kristoffersson

Top