”Hejsan vänner” stod det på kortet!

VITTSJÖ. Denna glada rubrik mötte oss en dag när posten skulle hämtas. 
I dessa tider när det inte arrangeras så många tillfälle att roa sig blev man minst sagt förvånad. 
Men Solveig och Jan Rosen tyckte att grannarna i deras kvarter och några andra Vittsjöbor behövde lite underhållning, av ”Teater Trassel” från Malmö. En del kände till teatergruppen sen tidigare som hade varit med familjeföreställning på teatern i Vittsjö. För dagen blev de trädgårdsmusikanter.

28 personer strömmade till och alla hade stolar med sig, höll avstånd och handspriten stod framdukad. 

Lite kallt att dricka blev vi serverade under tiden vi väntade på artisterna, som också hade underhållit personer 70+ i Markaryd. Medelåldern i Solveigs trädgård var nog ungefär densamma som i Markaryd.

Så kom då de efterlängtade artisterna och solen bara flödade. Allt var toppen. Ett glatt gäng på fyra personer äntrade ”Scenen”. Så blev vi underhållna av Erik Ask Kupmark som spelade dragspel, Anna Ryfors fiol, Jerry Segerberg sång, kazoo och darbuka samt Lina-Maria Bengtsson sång, kazoo och dans.
Glada visor, sorgliga visor, tango med tillhörande dans av Lina-Maria o Jerry och skånskt så det förslog med Kalle på Spången som allsång.

Allt fanns med och stämningen bara steg.

En 30 min kort föreställning som publiken ville skulle vara minst lika lång till.


Men det var flera som väntade i Hässleholm att få bli underhållna. Extranummer hanns med, stora applåder och med Jans hemmagjorda senap försvann Erik, Anna, Jerry och Lina-Maria. Kaffe och Solveigs hembakade kakor avnjöts prydligt inslagna i gladpack och en eftermiddag med efterlängtad samvaro var över.

Tack till Solveig och Jan för initiativet och till artisterna för att ni förgyllde vår eftermiddag.

 

Top